Uitvaart Regelen – hulp met raad en daad

Overlijden melden? Wij zijn 24 uur per dag bereikbaar. Bel 0341 41 50 98   of   06 10 88 65 46

Overlijden melden? Wij zijn 24 uur per dag bereikbaar.
Bel 0341 41 50 98    of   06 10 88 65 46

Overlijden melden? Wij zijn 24 uur per dag bereikbaar.
Bel 0341 41 50 98   of   06 10 88 65 46

Praktische hulp van ervaren uitvaartverzorgers

Na het overlijden van uw dierbare moet er in korte tijd veel geregeld worden want binnen 6 werkdagen moet de begrafenis of crematie plaatsvinden. Onze ervaren uitvaartverzorgers weten precies wat er moet gebeuren en wanneer. Zij geven de uitvaart in nauwe samenspraak met u vorm en regelen alles zoals is afgesproken.

Overledene verzorgen en opbaren

Het verzorgen en opbaren van uw dierbare is een bijzonder moment. Het kan u troost geven om de overledene zelf te verzorgen, maar het kan ook te moeilijk zijn op dat moment. Wij staan klaar om – zodra u dat wilt – zorg uit handen te nemen. Wij kunnen de overledene voor u wassen, kleden en eventueel opmaken. Of dit samen met u doen. Wij hebben ervaring met alle religieuze gebruiken rond de laatste verzorging (het afleggen).

Opbaren
Uw dierbare thuis opbaren in bed of in een kist kan bijna altijd. Wij hebben daar alle middelen voor, zoals koeling om het lichaam te conserveren. In plaats van thuis opbaren kunnen wij uw dierbare ook naar ons uitvaartcentrum brengen of andere opbaarlocaties in de regio. Met behulp van een recente kleurenfoto kunnen wij uw dierbare verzorgen en opbaren zoals u hem of haar bij leven gekend heeft.

Tijdelijke balseming
Ook is het mogelijk om het lichaam te conserveren door middel van tijdelijke balseming (thanatopraxie). Er worden vloeistoffen ingebracht die het lichaam een natuurlijke kleur geven en de ontbinding vertragen (maximaal 10 dagen). Het lichaam blijft dan zonder koeling toonbaar tot de dag van de uitvaart. Balseming wordt vaak toegepast wanneer door familiaire omstandigheden de tijd tot de uitvaart langer is dan 6 werkdagen of het ontbindingsproces versneld wordt door bijvoorbeeld een ziekte of omgevingsfactoren.

Regelzaken direct na een overlijden

 • Bel bij een een overlijden thuis als eerste de huisarts of de huisartsenpost omdat een arts moet eerst de dood moet vaststellen voordat er andere handelingen verricht mogen worden.
 • Bel Rouwcentrum Schaftenaar. Onze uitvaartverzorgers weten wat er moet gebeuren en staan u met raad en daad bij.
  Wij zijn dag en nacht bereikbaar, 24 uur per dag, 7 dagen per week.
 • Informeer uw familie, vrienden en andere naasten over het overlijden.
 • Als de overledene een uitvaartverzekering heeft, zoek de polis(sen) en leg deze klaar.
 • Leg een geldig identieteitsbewijs en eventueel het trouwboekje (indien van toepassing) van de overledene klaar.
 • Ga na of de overledene een donor codicil heeft. Deze zit vaak in de portemonnee, jas of tas.
 • Ga na of de overledene uitvaartwensen heeft vastgelegd. Dit kan zijn in een testament, een wilsbeschikking of in ons uitvaartwensenboekje.
 • Leg kleding klaar waarin u de overledene opgebaard wilt hebben.
 • Bedenk wie een rouwkaart moet krijgen en maak een adressenlijst, zodat de kaarten zo snel mogelijk na het overlijden verzonden kunnen worden.

Eigen Drukkerij

In onze eigen drukkerij kunnen wij vrijwel alles drukken, van rouwkaarten en orde van dienst tot en met de dankbetuigingen na de uitvaart.

Door onze drukkerij kunnen wij de kosten voor u zo laag mogelijk houden.

Natuurlijk staat het u vrij om voor een andere drukkerij te kiezen en willen wij u ook daarbij helpen.

24-uurs familiekamers en aula

In ons rouwcentrum aan de Deventerweg 103 in Harderwijk zijn 2 huiselijk ingerichte familiekamers. U krijgt een eigen toegangssleutel en kunt uw dierbare dus op elk gewenst moment 24/7 bezoeken, zonder enige tijdsdruk. Elke familiekamer biedt ruimte aan ongeveer 6 bezoekers. U kunt de kamer eventueel met eigen persoonlijke spulletjes aankleden. Er komt veel natuurlijk daglicht in de kamer. Licht kan kracht en steun geven in een verdrietige tijd.

Opbaren in ons rouwcentrum

Binnen in het uitvaartcentrum is een opbaarkamer welke recent is vernieuwd (zie de foto galerij). Het is een grote ruimte waar ongeveer 20 personen rondom de kist kunnen staan. U kunt uw dierbare daar op afspraak bezoeken, zowel overdag als ‘s avonds.

Wilt u meer weten of onze kamers bekijken? Bel of mail ons voor een vrijblijvende afspraak of loop eens binnen bij ons uitvaartcentrum.

Overlijden melden? Vragen? Direct Contact?

Voor het melden van een overlijden bel 0341 41 50 98   of   06 10 88 65 46. U kunt ons 24 uur per dag en 7 dagen per week bereiken.

Wilt u meer weten over wat Uitvaartcentrum Schaftenaar voor u kan betekenen, wilt u uw uitvaartwensen bespreken,
vastleggen of weten wat de mogelijkheden zijn?

Dan verzoeken wij u van maandag t/m vrijdag met 0341 41 50 98 te bellen. Krijgt u de voicemail?
Spreek dan een boodschap in dan bellen wij u terug.

U kunt ons ook altijd een e-mail sturen.

Overlijden melden? Vragen? Direct Contact?

Voor het melden van een overlijden bel 0341 41 50 98   of   06 10 88 65 46. U kunt ons 24 uur per dag en 7 dagen per week bereiken.

Wilt u meer weten over wat Uitvaartcentrum Schaftenaar voor u kan betekenen, wilt u uw uitvaartwensen bespreken, 
vastleggen of weten wat de mogelijkheden zijn?

Dan verzoeken wij u van maandag t/m vrijdag met 0341 41 50 98 te bellen.
Krijgt u de voicemail? Spreek dan een boodschap in dan bellen wij u terug.

U kunt ons ook altijd een e-mail sturen.