Het verzorgen en opbaren van uw dierbare is een bijzonder moment. Het kan u troost geven om de overledene zelf te verzorgen, maar het kan ook te moeilijk zijn op dat moment. Wij staan klaar om – zodra u dat wilt – zorg uit handen te nemen. Wij kunnen de overledene voor u wassen, kleden en eventueel opmaken. Of dit samen met u doen. Wij hebben ervaring met alle religieuze gebruiken rond de laatste verzorging (het afleggen).

Opbaren
Uw dierbare thuis opbaren in bed of in een kist kan bijna altijd. Wij hebben daar alle middelen voor, zoals koeling om het lichaam te conserveren. In plaats van thuis opbaren kunnen wij uw dierbare ook naar ons uitvaartcentrum brengen of andere opbaarlocaties in de regio. Met behulp van een recente kleurenfoto kunnen wij uw dierbare verzorgen en opbaren zoals u hem of haar bij leven gekend heeft.

Tijdelijke balseming
Ook is het mogelijk om het lichaam te conserveren door middel van tijdelijke balseming (thanatopraxie). Er worden vloeistoffen ingebracht die het lichaam een natuurlijke kleur geven en de ontbinding vertragen (maximaal 10 dagen). Het lichaam blijft dan zonder koeling toonbaar tot de dag van de uitvaart. Balseming wordt vaak toegepast wanneer door familiaire omstandigheden de tijd tot de uitvaart langer is dan 6 werkdagen of het ontbindingsproces versneld wordt door bijvoorbeeld een ziekte of omgevingsfactoren.

Wilt u meer weten over de mogelijkheden en kosten? Bel of mail ons voor een vrijblijvend informatief gesprek of loop eens binnen bij ons uitvaartcentrum.